Na czym polega szyfrowanie danych?
Ciągły rozwój technologii i zintensyfikowanie procesu cyfryzacji na świecie może być wykorzystywane do częstszych włamań i kradzieży danych, które mają nieocenioną wartość. W związku z tym firmy, które korzystają podczas swojej codziennej pracy z rozwiązań IT decydują się na stosowanie odpowiednich zabezpieczeń. Jednym z nich jest szyfrowanie danych, które polega na zabezpieczeniu danych przechowywanych np. w chmurze obliczeniowej.
2021-02-24, 10:37

Szyfrowanie danych - wysoki poziom bezpieczeństwa Twojego Biznesu

Decydując się na zabezpieczenie jakim jest szyfrowanie danych, firma objęta zostaje kompleksową ochroną. Ośrodki data center przykładają szczególną uwagę do ochrony środowisk wirtualnych w kwestii jakiejkolwiek manipulacji lub nieuprawnionego dostępu do danych. Zaletą proponowanego rozwiązania jest pełna kontrola wirtualnego środowiska klienta, związana z tym, że ma on możliwość pełnego administrowania kluczami dostępu do maszyn wirtualnych.

szyfrowanie danych

Główne zalety szyfrowania danych

Korzystanie z usług szyfrowania danych daje wiele korzyści m.in:

• Prosta obsługa - klient otrzymuje dostęp do maszyn wirtualnych, które są obsługiwane wyłącznie przez upoważnione przez niego osoby.
  • Ciągłość działania - wszystkie usługi tego typu działają nieprzerwanie przez 365 dni w roku, 24 godziny na dobę. Ciągłą pracę urządzeń umożliwiają nowoczesne ośrodki data center oraz rozproszona infrastruktura chmury obliczeniowej.
  • Bezpieczna platforma online - dostęp do usług świadczony jest za pośrednictwem bezpiecznej platformy webowej. Za jej pomocą klienci mogą zarządzać swoim środowiskiem maszyn wirtualnych.
  • Bezpieczeństwo szyfrowania danych - jedynie osoby upoważnione mają wgląd do danych przechowywanych w chmurze obliczeniowej.

Nowoczesne ośrodki data center

Usługa szyfrowania danych jest świadczona w oparciu o nowoczesne ośrodki data center, które połączone są ze sobą światłowodem. Dzięki temu usługi charakteryzują się najwyższą jakością w zakresie ciągłości działania oraz bezpieczeństwa.

Cloud